+370 604 01010
I-V 09:00 - 18:00

Fotografija

Sveiki, iškeliauju mėnesiui. Nusižiūrėjau pas jus fotoaparatą kelionei Olympus TG-850. Man reikia atminties kortelių, baterijos (su saulės elementais, selfie lazdos, dėklo. Gal galite ką nors pasiūlyt už prieinamą kainą ? Kelionė pesčiomis, ten nebus elektros, fotografavimas nebus pagrindinis tikslas.

Gina Gelažnikienė answered2015-10-08 14:21:16

Sveiki, galime atsiųsti Jums konkretų pasiūlymą, parašykite vadybai į [email protected] ir Jums el. paštu atsiųs konkrečių daiktų pasiūlymus su kainomis. 

svecias545832015-02-08

Laba diena,norime isigyti fotoaparata,reikalingas butu fotografuoti biutiniams nuaudojimui,judanciu objektu(mergaite lanko sokius),reikalingas ir filmavimas po kelias minutes,nes kiekvienoja parduotuveja pardavejai siulo vis kitokius ,noretume paklausti profesonalu kad neapsigautum.

Eligijus Levanas answered2015-02-09 09:53:32

Sveiki,

Sunku pasiūlyti kadangi neaišku ko tiksliai reikia ir kokia kaina. Bet rekomenduočiau rinktis sisteminį fotoaparatą, kokybiškos nuotraukos už prieinamą kainą. Veidrodiniai aparatai skirti daugiau darbui, o šiuolaikiniai telefonai dažnai net lenkia pigius kompaktinius aparatus. 

Raskyte2014-06-21

Sveiki, ieškau fotoaparato skirto fotografuoti; vaikus, šventes, keliones. Išleisti norėtusi nedaugiau kaip 700 Lt. Svarbiausi reikalavimai būtų: fotografuojant judančius vaizdus, sulieto vaizdo nebuvimas bei kaip galima geresnė kokybė esant blogesniam apšvietimui (pvz kambaryje vakare). Ką galima būtų išsirinkti? Aciu.

Gintautas Drakšas answered2014-06-23 13:59:18

Sveiki. Pažiūrėkite Olympus XZ-2, Nikon Coolpix P330 . Teisa, jų kaina kiek didesnė, nei parašėte, bet kokybę turėtumėte garantuotą. Jei ne šie, tada FujiFilm FinePix F850 EXR, Sony Cyber-shot DSC-WX200, itin patvarūs yra Canon PowerShot SX500 IS, Canon PowerShot SX270 HS .

artaneta2014-05-22

Sveiki, Reikia pagalbos, nusipirkau sony cybershot RX100 ir turiu problemų nustatymuose,kad išgauti kokybiškas nuotraukas be koregavimo.Reikia paveiksluoti mažus įvairius daiktus iš arti ant balto fono dienos šviesoje, nuotraukos turi būti ryškios ir kokybiškos, nes bus keliamos į internetinę parduotuvę. Bandžiau nustatinėti parametrus pagal aprašymus,bet nuotraukos gaunasi papilkėjusio fono ir nelabai ryškios,koregavau su programa,bet vistiek nepatenkinta kokybe. Prašau paaiškinkite smulkiai kokius parametrus nusistatyti iso, balta fona ir t.t.,kad reikėtų kuo mažiau korekcijos,nes manau kad ši kamera turi puikias galimybes tai padaryti. O gal reikia paveiksluoti raw nuotraukas ir tada jas apdirbti? Iš anksto dėkoju už išsamų ir greitą atsakymą.

Gintautas Drakšas answered2014-05-26 00:00:00

Sveiki. Apdorojimui nuotraukas išsaugokite RAW režimu. Nė vienas fotografas „nepaleidžia“ nuotraukų be redagavimo - tokia nūdiena. Tad teks kokybę gauti patiems. RAW formatas - laikomas žaliaviniu, tad juo galėsite išgauti daugiau geresnių nuotraukų (parankiau redaguoti). O norint foną kuo mažiau karpyti, reikia papildomo apšvietimo - blyksčių sistemos, kad produktą galėtume apšviesti iš visų pusių (be šešėlių), bei pageidautina turėti bešešėlę palapinę. Jei daiktai nedideli, galima verstis ir su tokiu komplektu: Walimex Set 3 Daylights . ISO stenkitės naudoti kuo mažesnį, didesni ISO kenkia kokybei. Atviresnė diafragma irgi suteikia nuotraukai ir vaizdams mažiau detalumo. F parankiausia nusistatyti nuo 8 iki 11. Ir labai svarbu - apšvietimas, susitvarkykite jį ir bus mažiau bėdų fotografuojant.

ingaL2014-03-09

Sveiki, naudoju FujiFilm FinePixHS20EXR, naudoju savo reikmems ir ne tik (po to visi tikisi geru/graziu foto, nes pamato aparato dydi...) Fotografija- ne tik mano hobis, svajone-hobi susiet su komercine fotografija (tikrai tai nebutu pragyvenimo saltinis). Fotografija domiuosi, nenaudoju AUTO rezimo, nusistatau rankinius parametrus. Jauciu, kad noriu jau kazko daugiau, taciau kol kas nusprendziau isnaudoti turimo galimybes:isigyti isorine blykste, trikoji. Kokia patartumet pirkti isorine blykste siam aparatui ? (blykstes noriu kuo greitesnes, o trikojo nedidelio ir lengvo, domina visi galimi variantai). Ir dar idomu del fotoaparato greicio:po vieno kadro antra kadra padaro tik po keliu sekundziu, t.y.ilgai dega raudona lempute ir neleidzia fotografuoti, t.y kaip ir truksta greicio ? (o pvz, salia manes fotografuoja zmogus kuriam ir sufokusuoja automatiskai tiksliai ir kadrai greitesni ( be blykstes), gaila nezinau modelio, bet ne veidrodinis) O galbut aplamai, Jusu nuomone, su muiline neverta "eiti i viesuma"? Tuo paciu bijau prasaut pirkdama veidrodini, o grazaus bokeh ir sviesaus portreto bei greicio norisi, taciau kruvos objektyvu tampyt ne...Bandau isgaut aukso viduriuka su savuoju, bet greitose situacijose jis mane nuvilia ir daznai "grybauja"? Gal as kazko nezinau ? (apie sisteminius zinau, bet brangus). Dekoju uz atsakyma. Pagarbiai, Inga.

Eligijus Levanas answered2014-03-10 00:00:00

Sveiki,

Priedų pirkti neverta jei norite užsiimti komercija, turite keisti visą sitsmetą, pereiti prie sisteminio rimtesnio (nuo 1400 LT) arba prie veidrodinio aparato (pradžia nuo 1200 LT), bus ir greitisi r ryškumas ir galų gale kas svarbiausia kokybė. Dabar naudojama muilinė yra universali ir lėta, nes kaip sakote trūksta to greičio, jei prisipirksite blyskčių jų ateityje nebus kur panaudoti, nebent su nauja bet tokia pačia muiline, yra žymiai geresnių aparatų ir nebūtinai smarkiai brangesnių, tačiau veikiančių žymiai greičiau. Beje universalumas niekada neduos naudos, tik dalinai atliks visas funkcijas tiek fotografuojant makro, tiek iš toli. Nebūtinas toks didelis pritraukimas, jei fotografuojate žmones ir norite iš to uždirbti, vistiek teks prie jų prieiti, tad pigiausias veidrodinis aparatas su eiliniu objektyvu jau duos apčiuopiamą nuotraukų kokybės pagerėjimą, tik reikės kantrybės kol perprasite jo veikimo principus, tačiau darbas su ISO žymiai geresnis, o greitis išvis nelyginamas. Pradėti galite su paprastesne įranga ir ją po truputį auginti, o su paprastu fotoaparatu to padaryti nepavyks. Gal kiek per daug nuvertinu ultrazoom serijos aparatus, bet tiesa tokia ir nieko nepadarysi. Užsukite į mūsų saloną ir išbandykite kokį nors sisteminį arba veidrodinį aparatą ir pajausite skirtumą, vėliau galima bus nusipirkti portretinį objektyvą už kelis šimtus ir jau turėsite visai neblogą komplektą, visi juk nuo kažko pradeda :)Sėkmės

Line2014-02-21

Sveiki,fotografijoj esu visiškai naujokė ir "žalia",todėl prašau patarimo, -turiu galimybe fotografuot šiaurės pašvaistes,tik nelabai man kas gaunas.Kaip tai padaryti kiek įmanoma geriau ir kokybiškiau su Sony NEX-5R .

Eligijus Levanas answered2014-02-22 00:00:00

Laba diena,

Sunku patarti kai nežinome kas nesigauna, tačiau parinkite ilgesnį išlaikymą, kuo mažiau ISO ir priverkite diafragmą iki F11. 

daiva222014-01-31

drauge turi fotoaparata fujifilm finepixf300exr ir labai blogai fotografuoja blogos kokybes foto tiek geram apsvietimui tiek blogam ir tamsoj kodel sitaip?aciu

Eligijus Levanas answered2014-02-01 00:00:00

Sveiki,

Kelios galimos blogo fotografavimo priežastys:

  • Kažkas negerai (segedęs)
  • Žiūrint su kuo lyginamas šis fotoaparatas, nes internete matomos juo darytos nuotraukos gali būti papildomai apdorotos ir fotografuotos profesionalų
  • Blogai parinkti nustatymai

Šiaip fotoaparatas yra žemos klasės, todėl lyginant su dabartiniais aparatais gali atrodyti jog nuotraukos nėra tokios geros. Taip pat siūlyčiau atstatyti gamyklinius parametrus, fotografuoti auto rėžimu, po to bandyti keisti nustatymus, parodyti fotoaparatą profesionalams ar daugiau patyrusiems fotografams, gal jie kažką patars ar parekomenduos.

bestas2013-12-28

Laba diena norejau paklausti ir suzinoti kas atsitiko mano skaitmeniniai kamerai :( . Mano foto aparatas yra: Samsung S750 turiu jau ji gan senokai 4 metus. Ir problema diena fotografuojant pasviesina visa nuotrauka, o nakti irgi kazkaip keistai fotografuoja atsiranda kazkokie dryziai per visa ekrana. Idedu viena nuotrauka kaip fotografuoja diena: http://www.part.lt/img/74decf6ac53a5b78c69736e10cdd488e852.JPG Ir kodel tai atsitiko? Ir kiek kainuotu remontas?

Eligijus Levanas answered2013-12-28 00:00:00

Sveiki,

Greičiausiai tai bus gedimas, kreipkites į meistrus. Kaune yra www.fotoaparatutaisykla.lt

neanonime2013-08-28

sveiki, nusipirkau fotoaparata Canon PowerShot SX240 HS noriu pasiteirauti kokios galimybes fotografuoti po vandeniu...tiesiog reikalinga issami informacija, is anksto dekoju.

Eligijus Levanas answered2013-08-29 00:00:00

Sveiki,

Reikia povandeninio dėklo, o pačio fotoaparato negalima kišti į vandenį, nes jis nuo drėgmės nėra apsaugotas. Povandeninis dėklas: Canon WP-DC46

laurushis2013-08-22

Sveiki, turiu fotoaparata Olympus PEN MINI E-PM1, noriu paklausti, kodėl kai fotografuoju zmonės (kai jie juda) nepagauna vaizdo ir gaunasi susiliejusi nuotrauka

Eligijus Levanas answered2013-08-22 00:00:00

Sveiki,

Greičiausiai naudojamas per ilgas išlaikymas, norint sutrumpinti reikėtų tai padaryti rankiniu rėžimu arba padidinant ISO jautrumą arba apšviesti su blykste, tačiau ir tai ne visuomet gelbsti.

1 of 41 pages
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 41
  6. Next
10 of 404 questions

Ask a question